Jdi na obsah Jdi na menu

Pravidla kroužku mladých rybářů

Činnost kroužku mladých rybářů při MO Žamberk-pravidla.

Přihlášení do kroužku: vyplněná přihláška se souhlasem a podpisem zákonného zástupce. Nejpozději do konce listopadu po zahájení.

Kdy probíhá: souběžně se školním rokem, od začátku října do konce května, ve středu jednou za čtrnáct dní, dle plánu na daný rok, zveřejněný na web. stránkách MO Žamberk, od 16.00hod. do 17.00hod. (17.30 v případě potřeby).

Věk uchazeče: 3třída ZŠ a starší (schopnost pochopení čteného textu a provádění krátkých písemných poznámek pro průběžné informace zákon. zástupci)

Výbava pro kroužek: malý poznámkový sešitek a propiska. Tiskoviny pro studium – rybářský řád apd. - dodá MO. Poplatky dle upřesnění průběžně.

Bezpečnost: za přesun na kroužek a zpět domů odpovídá zákonný zástupcevčetně vybavení při přesunech dětí s použitím kol a koloběžek. V případě příjezdu na kroužek na kole atd. bez helmy a osvětlení, nebude dítěti dovoleno odjet z kroužku na daném prostředku. Kolo/koloběžka apd. bude uzamčeno v rybářském domku a vydáno rodičům po telefonické dohodě – stanovení termínu, nebo na následujícím kroužku při použití ochranných prostředků.

Během kroužku je za bezpečnost odpovědný vedoucí kroužku, nebo jeho zástupce.

Zkoušky a povolenky k rybolovu: člen kroužku skládá vědomostní zkoušky každoročně do dovršení věku 15ti let věku, a to písemně testem, nebo ústním přezkoušení, při opravě může být použito pouze ústního přezkoušení (plně v kompetenci vedoucího kroužku, nebo jeho nadřízeného).

Zkoušky probíhají ve dvou termínech. První termín je v únoru, sobota dopoledne s dospělými. Přesný datum je uveden v plánu schůzek a zkoušek na dané období – rok. Těchto zkoušek se mohou dobrovolně zúčastnit pouze členové kroužku, kteří jsou členy kroužku déle jak jeden rok a v daném období mají účast na kroužku minimálně 50% s možností dvou písemných omluvenek od zákon. zástupce. Tento termín zkoušek má možnost opravy až v druhém termínu v dubnu. Druhý termín je pro ostatní členy kroužku povinný a musí proběhnout na přelomu března a dubna, nejpozději však 15.dubna. Přesný termín je opět zveřejněn v plánu schůzek a zkoušek kroužku. Po úspěšném složení zkoušky lze okamžitě zakoupit i povolenky pokud již vlastní Rybářský lístek. Tento Rybářský lístek lze získat pouze po úspěšném složení první zkoušky po vstupu do kroužku - MO ČRS. Tato zkouška má již opravné termíny v následujících schůzkách po druhém termínu.

Sankce: Pokud člen kroužku nesplní alespoň 50% účast na schůzkách, nebo nesloží  únorové a dubnové zkoušky na první pokus, v následujícím roce nebude připuštěn k únorovým zkouškám.

Druh povolenky, o které má člen kroužku zájem, musí být nahlášeny vedoucímu kroužku nejpozději na poslední lednové schůzce.

Vydání povolenky proběhne vždy až po úspěšném složení zkoušky (opravy) proti finanční úhradě. Vydání legitimace pro nové členy zajistí vedoucí kroužku nejpozději do konce února.

Uhrazení členské známky musí dle legislativy proběhnout do konce dubna. Dokud nemá člen uhrazenou známku, nemůže mu být vydána ani povolenka k lovu, ač má již složenou každoroční zkoušku.

Vydání rybářského lístku  zajišťuje zák. zástupce po obdržení "Osvědčení o získané kvalifikaci pro vydání prvního rybářského lístku", které vydá vedoucí kroužku po úspěšném složení zkoušky.  Pouze nováčci . Rybářský lístek vydává příslušný úřad, s rozšířenou působností, k trvalému bydlišti žadatele.

Nutná účast pro připuštění ke zkouškám druhého termínu je min. 50%. V této době může být neúčast pouze 3x s písemnou omluvou od zák. zástupce. O možnosti postgraduálního navštěvování kroužku rozhoduje pouze vedoucí kroužku. Ten pak též stanoví četnost návštěv.